Šta je Novo?
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: Kada je Allah Stvorio Stvorenja u Knjizi koja je kod Njega, obavezao se! “Uistinu Moja milost preteže nad Mojom srdžbom”. Bilježe Muslim, Buhari, Nesai i Ibn Madždže.
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah kaže: Ja sam Sebi dovoljan i ne treba Mi drug. Ko ucini neko djelo u ime nekog osim Mene, Ja cu ga prepustiti tome drugom." Muslim (i Ibn Madždže).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Na Sudnjem Danu ce Allah reci: Gdje su oni što su se voljeli u Ime Moje Uzvišenosti? Danas cu ih uvesti u Moj hlad, kada nema drugog hlada osim Moga!" Bilježe Buhari (i Malik).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
Najsretnija žena na svijetu

Literatura Najsretnija žena na svijetu [ God: 2007 ]

Nema dozvole za preuzimanje
Sura Fusilet
Knjiga “Najsretnija žena na svijetu” je inspirativno djelo koje potiče žene da budu zadovoljne svojom vjerom i da cijene blagodati koje im je Allah podario. Prepuna jasnih ajeta, istinitih hadisa, mudrih misli i nadahnutih priča, ova knjiga pruža nadu, utjehu i vodič ka istinskoj sreći.

Ova izuzetna knjiga, “Najsretnija žena na svijetu”, obraća se ženama s porukom da budu zadovoljne i radosne zbog blagodati koje im je Allah podario. Autor, dr. Aid el-Karni, pruža svakoj ženi osmijeh nade, dah želje i zrak sreće, bez obzira na probleme i tegobe s kojima se suočava.

Stranice ove knjige kriju jasne ajete iz Kur’ana, istinite hadise, mudre misli, nadahnutu prozu, dirljive stihove i korisna iskustva koja su namijenjena da osvijetle put ka istinskoj sreći. Autor nam poručuje da je rješenje blizu i da nakon teškoće dolazi olakšanje. Svojim bistrim umom, čistim srcem i vedrim duhom, žena se poziva da bude strpljiva i očekuje nagradu. Neka ne gubi nadu ni klonuti duhom, jer je Allah uz nju, On je dovoljan za sve. Ova knjiga je vodič ka optimizmu, vjeri i samopouzdanju, podsjećajući žene da su u pratnji Svemogućeg Boga.

Svaka stranica ove knjige ima cilj očistiti misli od ruševina zabluda i rastjerati vojnike tuge, sjenke briga, more straha i neizvjesnosti. Njeni redovi nas uvode u bašče druženja, vrtove sreće, kuće vjere, parkove radosti i perivoje veselja. Autor nas podsjeća da će nas Allah obradovati na oba svijeta, Svojom milošću i plemenitošću.

Najsretnija žena na svijetu

“Doktor Aid el-Karni je ovu knjigu sastavio kao riznicu punu divnih ukrasa kojima ćeš se uljepšavati”, kaže autor. U njoj ćete pronaći raznoliku šminku, sjene, bjelinu koja sija jače od zlata i srebra. Poglavlja su nazvana po draguljima, medaljonima, ogrlicama, smaragdima, biserima, perlama, akvamarinima, rubinima, dijademima, prstenima, unikatima, merdžanima, dijamantima i briljantima. Ova knjiga je dragocjena riznica mudrosti i ljepote namijenjena svakoj ženi koja želi proniknuti u tajnu istinske sreće i blagostanja.​
Google ads alanı
Nazad
Top Bottom