• Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: Kada je Allah Stvorio Stvorenja u Knjizi koja je kod Njega, obavezao se! “Uistinu Moja milost preteže nad Mojom srdžbom”. Bilježe Muslim, Buhari, Nesai i Ibn Madždže.
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah kaže: Ja sam Sebi dovoljan i ne treba Mi drug. Ko ucini neko djelo u ime nekog osim Mene, Ja cu ga prepustiti tome drugom." Muslim (i Ibn Madždže).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Na Sudnjem Danu ce Allah reci: Gdje su oni što su se voljeli u Ime Moje Uzvišenosti? Danas cu ih uvesti u Moj hlad, kada nema drugog hlada osim Moga!" Bilježe Buhari (i Malik).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).

Uslovi

Selam

Odgoj i obrazovanje uvijek su bitan faktor u društvu, a u današnje vrijeme posebno. Naime, omladina – kao i čovječanstvo u cjelini

danas ima velike šanse za naučni i tehnološki napredak, ali je ona u današnje vrijeme izložena mnogim negativnim utjecajima, koji je usmeravaju u pogrešnom pravcu.

To je pravac zanemarivanja i zapostavljanja duhovnih, vjerskih i moralnih vrijednosti, te predavanje materijalnim vrijednostima i niskim strastima, što vodi ka moralnoj propasti,

gubljenju istinskih ljudskih vrijednosti, odavanje drogi, alkoholu, bludu i drugim oblicima destruktivnog i za čovječanstvo opasnog ponašanja.

Smatrajući da je u današnje vrijeme, kada se omladini na internetu nudi mnoštvo raznih, istinitih i neistinitih informacija, te razni sadržaji koji omladinu usmjeravaju u pogrešnom smjeru i ruše njen moral, veoma važno omladini – a i ostalim – putem jednog internet portala ponuditi istinite informacije i obilje pozitivnog i korisnog materijala, pokrenuli smo ovu web stranicu. Smatramo da je od izuzetnog značaja imati jednu ovakvu stranicu, koja nudi provjerene informacije i kojoj se može vjerovati, te koja mnogima može pomoći u pravilnom odgoju i obrazovanju, te ispravnom životnom usmjerenju.

Pravila na Forumu ( Forum Rules)

Forum je otvoren za sve bez obzira na vjeru i naciju, sve dok se pridržavaju nekih osnovih pravila ovog foruma.

Glavni i osnovni cilj ovog foruma jeste da se pomogne onima koji traže savjet ili pomoć.

Par pravila kojih bi se trebali pridržavati svi članovi ovog foruma su:

1. Sve teme i postovi treba da su bliske sa tematikom foruma koja se obrađuje i za izjave pojedinaca na ovom forumu ne stoji nitko osim sam autor.

2. Forum bi trebao da se razlikuje po ozbiljnosti od drugih foruma i da pojedinci ne daju svoja misljenja kada je stav Islama po tom pitanju jasan.

Svi postovi u kojima se budu vrijedjale islamske vrijednosti i islamsko ucenje, te vrijedjanje casnih ashaba i ostalih generacija muslimana, biti ce bez upozorenja obrisani.

3. Osoba koja rigorozno bude ponovila istu gresku, bez upozorenja, biti odstranjena sa foruma na neko vrijeme.

Ukoliko i dalje korsnik nastupi sa provokacijma, njegova adresa će biti blokirana.

4. Svi postovi u kojima dođe do vrijedjanje i prozivanje na licnoj, nacionalnoj, mezhebskoj, rasnoj, spolnoj ili drugoj osnovi, biti ce bez upozorenja sankcionisan (izbrisan).

Takodje, postovi sa terminima tipa: vehabija, pogrdan naziv za sufije, novator, nemezheblija, krivo-akidas

(i svi ostali sa kojima musliman nije zadovoljan da ga se proziva i naziva) biti ce uklonjeni sa foruma

5. Svi članovi koji se registruju više puta, moraju se odlučiti koji nick da koriste a ostali će biti pobrisani.

Korisnik će se odlučiti, nakon što bude upozoren, koji nick će koristiti u daljem učesšću na forumu

6. Molimo vas da se strogo drzite teme na kojoj ucestvujete i da od datih temi ne pravite dopisivanje licne prirode ili skretanje sa teme.

Moderator ima pravo, obrisati svaki post koji se ne tice teme posta.

7. Ukoliko se registrujete da provocirate, izlazete se mogucem ukidanju računa.

8. Admistracija zadržava pravo da mjenja određena pravila u pravilniku

S obzirom na to, dobro nam došli na blog Uživajte koristeći se njenim sadržajem, a shodno mogućnosti, uključite se i sami u rad ove stranice i aktivnosti

Disclaimer

All files and content featured on this site undergo verification through McAfee Secure TrustedSite Certification.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Google ads alanı
Nazad
Top Bottom