Šta je Novo?
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: Kada je Allah Stvorio Stvorenja u Knjizi koja je kod Njega, obavezao se! “Uistinu Moja milost preteže nad Mojom srdžbom”. Bilježe Muslim, Buhari, Nesai i Ibn Madždže.
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah kaže: Ja sam Sebi dovoljan i ne treba Mi drug. Ko ucini neko djelo u ime nekog osim Mene, Ja cu ga prepustiti tome drugom." Muslim (i Ibn Madždže).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Na Sudnjem Danu ce Allah reci: Gdje su oni što su se voljeli u Ime Moje Uzvišenosti? Danas cu ih uvesti u Moj hlad, kada nema drugog hlada osim Moga!" Bilježe Buhari (i Malik).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
I još ima nade

Literatura I još ima nade [God:2020]

Nema dozvole za preuzimanje
Sura Fusilet
Autor Aid el-Karni se u djelu “I još ima nade” dotiče mnogih tema sa fokusom na to da musliman uvijek treba da gleda pozitivno na svoj život, i da se nikada ne treba prestati nadati. U djelu autor govori o slasti imana, kako potražiti uputu, koje su to sve posljedice grijeha, o lijekovima za bolesno srce, kako poroci uništavaju srce vjernika, koje su sve koristi od zikra – spominjanja Allaha, dž.š., kao i o deset uzroka brisanja grijeha.

“I još ima nade” je knjiga koja će vas inspirirati i motivirati da uvijek gledate na život s pozitivne strane. Autor Aid el-Karni u ovom djelu dotiče se mnogih tema važnih za muslimane, a fokus mu je na tome da se nikada ne prestajemo nadati. U knjizi se govori o slasti imana i kako potražiti uputu. Također se detaljno opisuju posljedice grijeha i kako ih izbjeći. Autor ističe kako poroci uništavaju srce vjernika te kako pronaći lijekove za bolesno srce.

Koristeći zikr – spominjanje Allaha, dž.š., autor pokazuje sve koristi koje se mogu dobiti iz ove prakse. Zikr ne samo da nas čisti od grijeha, već nam pomaže da ojačamo svoju vjeru, budemo mirniji i spokojniji te postignemo blizinu s Bogom. U knjizi se također opisuju deset uzroka brisanja grijeha. Ovi uzroci su sjajan način za oprost i uklanjanje tereta s naših duša. Uz pomoć ovih savjeta možemo postići bolju i ispunjeniju vjeru te se približiti Allahu, dž.š.

Aid el-Karni je autor koji svojim riječima uspijeva dotaknuti srca svojih čitatelja. Njegova knjiga “I još ima nade” pruža nam nadu i motivaciju te nam pomaže da se približimo Allahu, dž.š. Autorova sposobnost da spoji tradicionalne islamske vrijednosti s modernim životom čini ovu knjigu posebnom. Ukratko, “I još ima nade” je knjiga koja će vam pomoći da pronađete nadu i motivaciju te da izvučete maksimum iz svog života. Autorova mudrost, vjera i optimizam prelijevaju se na svaku stranicu ove knjige, a njezina poruka je jednostavna – nikada se ne prestajte nadati.

Posjetite Islamski Sajt

Slični Resursi

Allah ima lijepa imena Boots
0.00 star(s) 0 ocjena
Preuzimanja
0
Ažurirano
Google ads alanı
Nazad
Top Bottom