Šta je Novo?
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: Kada je Allah Stvorio Stvorenja u Knjizi koja je kod Njega, obavezao se! “Uistinu Moja milost preteže nad Mojom srdžbom”. Bilježe Muslim, Buhari, Nesai i Ibn Madždže.
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah kaže: Ja sam Sebi dovoljan i ne treba Mi drug. Ko ucini neko djelo u ime nekog osim Mene, Ja cu ga prepustiti tome drugom." Muslim (i Ibn Madždže).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Na Sudnjem Danu ce Allah reci: Gdje su oni što su se voljeli u Ime Moje Uzvišenosti? Danas cu ih uvesti u Moj hlad, kada nema drugog hlada osim Moga!" Bilježe Buhari (i Malik).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
Mapa pravog puta

Literatura Mapa pravog puta [God:2012]

Nema dozvole za preuzimanje
Sura Fusilet
Knjiga “Mapa pravog puta” je izvrsno djelo koje nas podsjeća na potrebu obnavljanja imana i jačanja naše vjere. Kroz praktične savjete i primjere iz svakodnevnog života, ova knjiga nas vraća realnosti i motivira nas da postignemo veću duhovnu snagu i izvršavamo naše obaveze.

Knjiga “Mapa pravog puta” predstavlja izuzetno vrijedno djelo koje nas podsjeća na važnost obnavljanja imana i jačanja naše vjere. Autor nas vodi kroz putovanje duhovnog razvoja, pružajući nam praktične savjete i primjere iz svakodnevnog života koji nas inspirišu da budemo bolji muslimani.

Jedan od ključnih aspekata ove knjige je ideja o obnovi imana. Autor nas podsjeća da je u prirodi naše vjere da iman ima svoje uspone i padove. Ponekad se osjećamo blizu Allaha i na vrhuncu duhovne snage, dok drugi puta možemo pasti i osjetiti nedostatak vjere. Ali, važno je da ne odustajemo, već da redovno obnavljamo naš iman i težimo da bude jači nego ikada prije.

“Mapa pravog puta” nas vodi kroz ključne životne trenutke i obaveze koje su nam povjerene kao muslimanima. Autor nas potiče da se podsjećamo na naše odgovornosti i ciljeve u životu, te da gradimo svoj karakter i vlastitu ličnost kako bismo bolje funkcionisali kao pojedinci i doprinijeli boljoj zajednici. Ova knjiga nas potiče na zdrave ambicije i postavljanje pitanja poput: “Šta sam danas uradio?” i “Šta sam postigao u životu?”

U skladu sa vječnim učenjima islama, koja se bave vjerovanjem i prevazilaženjem prepreka na putu, “Mapa pravog puta” nam pruža praktične primjere i situacije iz svakodnevnog života. Autor se fokusira na praktičnu primjenu i izbjegava filozofiranje koje nas može udaljiti od životnih i stvarnih situacija. Ova knjiga nas vraća realnosti i pruža nam jasan putokaz ka jačanju naše vjere i ostvarivanju duhovnog napretka.

Kroz pažljivo čitanje “Mape pravog puta”, imaćemo priliku da dublje razumijemo našu vjeru i da pronađemo inspiraciju za obnavljanje našeg imana. Autor nas podsjeća na važnost promjene na bolje i napredovanja ka ljepšem, kako bismo poboljšali sebe i ostvarili zadovoljstvo Allaha. Ova knjiga je putokaz ka duhovnom razvoju i poziva nas da obnovimo svoje vjerovanje i težimo većem blagostanju u ovom svijetu i budućem.​

Slični Resursi

Stvari koje odvraćaju vjernika od Pravog puta Admin
0.00 star(s) 0 ocjena
Preuzimanja
0
Ažurirano
Google ads alanı
Nazad
Top Bottom