Šta je Novo?
 • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: Kada je Allah Stvorio Stvorenja u Knjizi koja je kod Njega, obavezao se! “Uistinu Moja milost preteže nad Mojom srdžbom”. Bilježe Muslim, Buhari, Nesai i Ibn Madždže.
 • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah kaže: Ja sam Sebi dovoljan i ne treba Mi drug. Ko ucini neko djelo u ime nekog osim Mene, Ja cu ga prepustiti tome drugom." Muslim (i Ibn Madždže).
 • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
 • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Na Sudnjem Danu ce Allah reci: Gdje su oni što su se voljeli u Ime Moje Uzvišenosti? Danas cu ih uvesti u Moj hlad, kada nema drugog hlada osim Moga!" Bilježe Buhari (i Malik).
 • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
XenForo Enhanced Search

Prodavnica XenForo Enhanced Search [ 2.3.0 Beta 7 ]

Nema dozvole za preuzimanje
XenForo Enhanced Search je dodatak koji zamjenjuje ugrađeni XenForo sistem pretraživanja i napravljen je da iskoristi prednosti Elasticsearch-a kako bi pružio bolji i fleksibilniji sistem pretraživanja za XenForo.

XenForo Enhanced Search 2.3.0 Beta 6

U početku je XenForo Enhanced Search (XFES) trebao biti jednostavna zamjena za pretraživanje punog teksta MySQL-a, prvenstveno usmjerena na velike forume čiji bi rad potencijalno patio pri pokušaju pretraživanja vrlo velikih tabela baze podataka.

Kao dodatak, XFES je koristio samo poboljšani indeks pretraživanja i brzinu za formalni sistem pretraživanja, ali sa verzijom 2.2 počinjemo da iskorištavamo više snage koju pruža pozadinska strana Elasticsearch.

XenForo Enhanced Search

Slične teme
Koristan alat za pojavljivanje sadržaja na vašem forumu je lista sličnih ili srodnih tema, koja se može prikazati zajedno sa primarnom temom. Posjetioci koji su došli na tu stranicu putem tražilice često će tražiti srodni materijal kako bi nastavili čitati, a Slične teme nude odličan način da to obezbede na automatizovan način.

Jedno ograničenje korisnosti sličnih niti je određivanje koliko su zapravo slični ili povezani rezultati. Ovdje dolazi do izražaja XFES, jer pozadina Elasticsearch pruža specifičnu mogućnost traženja više poput ove koristeći trenutnu nit kao parametar pretraživanja. S obzirom na pristojnu količinu sadržaja iz kojeg se mogu izvući slični rezultati, ovo pruža odličnu listu niti za koje bi gledalac trenutne teme mogao biti zainteresiran.

Vidžet za slične teme
Mi prikazujemo naše slične rezultate niti u widgetu, a prema zadanim postavkama ga postavljamo ispod područja za brze odgovore na stranicama za pregled niti, ali pošto je to vidžet, možete odabrati da ga postavite gdje god želite na stranici.


XenForo Enhanced Search - napredno iskanje za XenForo 2. XenForo Enhanced Search je zasnovan tako, da zagotavlja bistveno boljšo zmogljivost iskanja in napredne parametre za vaše uporabnike. Temelji na elasticsearch, ta pa na Lucene. To zagotavlja odlično zmogljivost, tudi z milijoni kosov vsebine. Elasticsearch je sposoben ustvariti skoraj neskončno razširljivost. Poleg tega boste prejeli zelo majhen seznam zaustavitvenih besed in brez minimalne dolžine besede, ki jo iščete, kar vam bo omogočilo doseganje natančnejših rezultatov.​

Zadnje Ažuriranje

 1. XenForo Enhanced Search

  XenForo Enhanced Search 2.3.0 Beta 7 Slične teme Koristan alat za pojavljivanje sadržaja na...
 2. XenForo Enhanced Search

  XenForo Enhanced Search je dodatak koji zamjenjuje ugrađeni XenForo sistem pretraživanja i...

Slični Resursi

XenForo Enhanced Search Admin
0.00 star(s) 0 ocjena
Preuzimanja
0
Ažurirano
XenForo Enhanced Search Boots
0.00 star(s) 0 ocjena
Ažurirano
Ad Between The Posts | For Xenforo Admin
0.00 star(s) 0 ocjena
Preuzimanja
0
Ažurirano
Ads Manager | For XenForo Admin
0.00 star(s) 0 ocjena
Preuzimanja
0
Ažurirano
Google ads alanı
Nazad
Top Bottom