Šta je Novo?
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: Kada je Allah Stvorio Stvorenja u Knjizi koja je kod Njega, obavezao se! “Uistinu Moja milost preteže nad Mojom srdžbom”. Bilježe Muslim, Buhari, Nesai i Ibn Madždže.
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah kaže: Ja sam Sebi dovoljan i ne treba Mi drug. Ko ucini neko djelo u ime nekog osim Mene, Ja cu ga prepustiti tome drugom." Muslim (i Ibn Madždže).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Na Sudnjem Danu ce Allah reci: Gdje su oni što su se voljeli u Ime Moje Uzvišenosti? Danas cu ih uvesti u Moj hlad, kada nema drugog hlada osim Moga!" Bilježe Buhari (i Malik).
  • Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Uzvišeni Allah je rekao: Ponos je Moja odjeca, a velicina Moj ogrtac! Bacit cu u vatru onoga ko Mi se bilo kojem od njih suprostavi." Bilježe Ebu Davud (Ahmed i Ibn Madždže, sahih hadis).
XenForo Enhanced Search

Besplatno XenForo Enhanced Search [ 2.3.0 Beta ]

Nema dozvole za preuzimanje
XenForo Enhanced Search je dodatak koji zamjenjuje ugrađeni XenForo sistem pretraživanja i napravljen je da iskoristi prednosti Elasticsearch-a kako bi pružio bolji i fleksibilniji sistem pretraživanja za XenForo.

U početku je XenForo Enhanced Search (XFES) trebao biti jednostavna zamjena za pretraživanje punog teksta MySQL-a, prvenstveno usmjerena na velike forume čiji bi rad potencijalno patio pri pokušaju pretraživanja vrlo velikih tabela baze podataka.

Kao dodatak, XFES je koristio samo poboljšani indeks pretraživanja i brzinu za formalni sistem pretraživanja, ali sa verzijom 2.2 počinjemo da iskorištavamo više snage koju pruža pozadinska strana Elasticsearch.

Slične teme
Koristan alat za pojavljivanje sadržaja na vašem forumu je lista sličnih ili srodnih tema, koja se može prikazati zajedno sa primarnom temom. Posjetioci koji su došli na tu stranicu putem tražilice često će tražiti srodni materijal kako bi nastavili čitati, a Slične teme nude odličan način da to obezbede na automatizovan način.

Jedno od ograničenja korisnosti sličnih niti je određivanje koliko su zapravo slični ili povezani rezultati. Ovdje dolazi do izražaja XFES, jer pozadina Elasticsearch pruža specifičnu mogućnost traženja više poput ove koristeći trenutnu nit kao parametar pretraživanja. S obzirom na pristojnu količinu sadržaja iz kojeg se mogu izvući slični rezultati, ovo pruža odličnu listu niti za koje bi gledalac trenutne teme mogao biti zainteresiran.

Vidžet za slične teme
Mi prikazujemo naše slične rezultate niti u widgetu, a prema zadanim postavkama ga postavljamo ispod područja za brze odgovore na stranicama za pregled niti, ali pošto je to vidžet, možete odabrati da ga postavite gdje god želite na stranici.

XenForo Enhanced Search

XenForo Enhanced Search je dodatek, ki nadomešča vgrajen iskalni sistem XenForo in je zgrajen tako, da izkorišča Elasticsearch za zagotavljanje učinkovitejšega in bolj prilagodljivega iskalnega sistema za XenForo.

Na začetku je bilo XenForo Enhanced Search (XFES) mišljeno kot preprosta zamenjava za iskanje po celotnem besedilu MySQL, namenjena predvsem velikim forumom, katerih delovanje bi lahko trpelo pri poskusu iskanja po zelo velikih tabelah zbirke podatkov.

Kot dodatek je XFES uporabil samo izboljšani iskalni indeks in hitrost za formalni iskalni sistem, vendar z različico 2.2 začenjamo izkoriščati več moči, ki jo ponuja zaledje Elasticsearch.

Podobne niti
Uporabno orodje za prikazovanje vsebine na vašem forumu je seznam podobnih ali povezanih niti, ki se lahko prikaže skupaj s primarno temo. Obiskovalci, ki so prišli na to stran iz iskalnika, bodo pogosto iskali sorodno gradivo, da bi nadaljevali z branjem, in podobne niti ponujajo odličen način za zagotavljanje tega na avtomatiziran način.

Ena od omejitev uporabnosti podobnih niti je določitev, kako podobni ali povezani so dejansko rezultati. Tukaj pride XFES do izraza, saj zaledje Elasticsearch ponuja specifično možnost iskanja več podobnih z uporabo trenutne niti kot iskalnega parametra. Glede na dostojno količino vsebine, iz katere je mogoče izluščiti podobne rezultate, je to odličen seznam niti, ki bi lahko zanimale gledalca trenutne niti.

Pripomoček za podobne niti
Rezultate podobnih niti prikažemo v gradniku in ga privzeto postavimo pod območje za hiter odgovor na straneh za ogled niti, ker pa gre za gradnik, ga lahko postavite kamor koli na strani.​

Slični Resursi

XenForo Enhanced Search Admin
0.00 star(s) 0 ocjena
Preuzimanja
1
Ažurirano
XenForo Enhanced Search Boots
0.00 star(s) 0 ocjena
Ažurirano
Ad Between The Posts | For Xenforo Admin
0.00 star(s) 0 ocjena
Preuzimanja
0
Ažurirano
Ads Manager | For XenForo Admin
0.00 star(s) 0 ocjena
Preuzimanja
0
Ažurirano
Google ads alanı
Nazad
Top Bottom